Qualenica

Quality Galenics
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Home > Pharmaceutical preparation categories > Bereiden

Bereiden

In bijgevoegd document vindt u een overzicht van diverse producten die een invloed hebben op de bereider tijdens zwangerschap en borstvoeding. Noodzakelijke voorzorgsmaatregelen dienen genomen te worden.

INLEIDING

De bereiding van oogdruppels is in de apotheek sterk afgenomen omwille van de eisen op steriliteit gesteld door de farmacopee. Niettemin heeft het TMF toch een samenstelling voor kunsttranen opgenomen samen met een bereidingswijze, die in apotheekomgeving kan worden toegepast.  Deze procedure kan toegepast worden voor andere voorschriften zoals bv voor een oogdruppel zonder conserveermiddel, die soms in de apotheek wordt aangeboden.

Capsules bestaan in verschillende maten. De gebruikte maat is afhankelijk van de hoeveelheid farmacon per capsule. Capsules moeten steeds volledig gevuld worden. Hiervoor kan er gebruik gemaakt worden van de volume-indicatie of de capaciteitsindicatie per capsulemaat. Het volume en de capaciteit van een capsulemaat kan kleine verschillen geven afhankelijk van het gebruikte merk. Eveneens kunnen oude en nieuwe capsulematen een beetje verschillen.

Deze korte handleiding wordt opgedragen aan al wie het magistraal en (of) het officinaal hoog in het vaandel van zijn apotheek draagt en aan de maatschappij wil duidelijk maken dat de apotheker bekwaam is patiënten te helpen met een door hem op maat bereid geneesmiddel. 

Via deze link vindt U een excell bestand dat U toelaat op basis van de ingegeven parameters automatisch een berekening te doen van onder- en bovengrens. Op deze manier kan U de conformiteit van capsules, poeders en zetpillen eenvoudig na gaan.

Auteurs: Apr. K. Cocquyt en medewerkers

 

Subscribe to RSS - Bereiden

Heeft U verdere vragen? Wilt U meer weten over Qualenica?
Twijfel er niet aan om ons te contacteren!

Laat ons weten wat U denkt. Wij zijn bereid al Uw vragen te beantwoorden.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.